PROGRAM KONJENIŠKEGA TURIZMA

MURA RABA TOUR

Potepajmo se po Pomurju in Porabju

 

 

 

Odpravili se boste po delu jahalne poti »Po konjeniških poteh obmejnih stražarjev«, uživali v čudoviti naravi in si ogledali nekaj kulturnih znamenitosti obmejnega območja.

 

 

1. dan (SI)

9.00, prihod v mesto Monošter (ogled mesta)

10.30 – 11.30, ogled kmetije Pagony Piheny v Andovcih/ Orfalu

11.00 – 12.00, postanek v Čajni hiši Fűszertár füveskert és teaház v Andovcih/ Orfalu (Tea house)

12.30 – 14.30, kosilo v Apát Hotel v Števanovci/ Apátistvánfalva

14.30 – 16.00, ogled lončarstva Csupor Major Fazekas v Andovcih/ Orfalu

16.00 – 17.30, obisk Escape room-a v Andovcih/ Orfalu in ogled apiturizma v Andovcih/ Orfalu

19.00, večerja v Apát Hotel v Števanovcih/ Apátistvánfalva

 

 

 

2. dan (HU)

7.00 – 8.00, zajtrk v Apát Hotel v Števanovcih/ Apátistvánfalva

9.30 – 11.00, ogled Kocljevine v Prosenjakovcih, spoznavanje tehnične kulturne dediščine in prigrizek

11.30 – 14.30 vožnja s konjsko vprego in kosilo v restavraciji GÓ-NA Őrségi Szabadidőközpont v Szenthyörgyvölgy

15.00 – 16.00, postanek pri Bukovniškem jezeru

16.15 – 17.00, ogled Čokoladnice Passero v Tešanovcih

17.30 – 18.30, ogled mesta Murska Sobota (obisk Hranilnice prekmurskih dobrot – malica in/ali Restavracije Zvezda – degustacija piva)

 

 

 

 

 

 

 

  

Zbor udeležencev v Monoštru. Naš izlet začnemo z ogledom Monoštra, ki je kulturno in gospodarsko središče Porabja. Pot nas vodi naprej proti meji med Madžarsko in Slovenijo. V Andovcih se ustavimo in si ogledamo kmetijo Pagony Piheny, kjer nas bodo pričakale domače živali. Da ne bomo čez dan žejni si bomo privoščili postanek v čajni hiši in tudi na kosilo ne smemo pozabiti, le-to bomo imeli v Apat Hotelu v Števanovcih. Da se bomo še nekaj naučili si bomo ogledali delo lončarja in preizkusili naše spretnosti ustvarjanja z glino. Da pa vmes še malo razgibamo možgančke bomo skušali pobegniti iz pravega Escape rooma v Andovcih. Po vseh teh zanimivih ogledih in preizkusih bomo postali lačni, zato se bomo ob koncu dneva odpravili na večerjo v Apat Hotel v Števanovcih. Nočitev.

 

 

Drugi dan pričnemo spočiti, za prazne želodčke pa bodo z zajtrkom spet poskrbeli v Apat Hotelu. Preko Szalafo se bomo odpeljali proti Prosenjakovcem in se ustavili v Kocljevini, kjer nam bodo predstavili tehnično kulturno dediščino in domače dobrote, ki jih bomo lahko tudi preizkusili. Pot nadaljujemo proti GÓ-NA Őrségi Szabadidőközpont v Szenthyörgyvölgy, se zapeljali s konjsko vprego Po konjeniških poteh obmejnih stražarjev, po vsem doživetem pa se okrepčali z odličnim kosilom. Na poti domov sledi še postanek pri Bukovniškem jezeru, kjer si bomo napolnili energijo na energetskih točkah in se sprostili v lepotah narave. Okusili bomo čokolado v Čokoladnici Passero v Tešanovcih in si za konec ogledali mesto Murska Sobota.

 

 

 

 

Bukovniško jezero

 

 

Čajna hiša, Andovci

 

 

 Apát Hotel, Števanovci

 

 

 GÓ-NA Őrségi Szabadidőközpont

 

  

Na željo skupine nudimo tudi prilagojene programe in priporočamo najem lokalnega turističnega vodnika, s pomočjo katerega boste na izletu po Pomurju in Porabju videli in izvedeli mnogo zanimivega. Pomagamo vam tudi pri organizaciji kosila ali malice, ki niso že vključene v programe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:

Projektna razvojna agencija in komunikacija d.o.o.
Gregorčičeva 6
9000 Murska Sobota
+386 2 521 30 30
info@tv-as.net